Als een zware ster aan het einde van zijn levensduur komt, explodeert hij op spectaculaire wijze. Hierbij wordt een enorme hoeveelheid licht uitgestraald. Dit natuurverschijnsel wordt een supernova genoemd.

Colin Firth (Sam) en Stanley Tucci (Tusker) trekken met hun camper door Engeland (het Lake District) om familie, oude vrienden en plekken die betekenis hadden in het verleden nog eens op te zoeken. De reden voor deze tocht is dat Tusker lijdt aan Alzheimer en dat de ziekte steeds erger wordt.

Tijdens hun sentimental journey komen verschillende toekomstscenario’s langs. Sam wil tot het einde toe voor zijn geliefde Tusker blijven zorgen. Maar Tusker heeft andere plannen.

De wisselwerking tussen de twee mannen, ieder met een andere visie op de toekomst van hun relatie zorgt voor een emotionele film. De acteurs laten met hun subtiele spel voelen voor welke dilemma’s je kunt komen te staan. De keuze die de een maakt uit liefde voor de ander, kan voor de ander een verschrikkelijk vooruitzicht zijn. De verschillende visies zorgen voor een verwijdering, maar toch komen de twee geliefden dichter bij elkaar door te praten over de belangrijkste gevoelens die ze voor elkaar hebben..

De film wordt naar een hoog niveau getild door het fantastische spel van de twee acteurs. De thematiek is heel herkenbaar. Leven is eindig en hoe ga je daar mee om. Vooral als je het einde van jouw geliefde moet meemaken.

Een aanrader.
Huub Bexkens
______________________________________________________________________________________________
Filmhuis PX : woensdag 30 november 2022

0 Shares:
You May Also Like
Lees verhaal

ENCANTO: laten we het hebben over Bruno

Het derde artikel in de serie over het oeuvre van Lin-Manuel Miranda door Madelief Mühren: "Sinds 2013 is Let It Go het populairste Disneynummer geweest, maar daar is dit jaar verandering in gekomen. We Don't Talk About Bruno uit Encanto staat op nummer 4 in de Billboard Top 100, geschreven door niemand minder dan muzikaal genie Lin-Manuel Miranda."