Leeftijd: 21

Studie: Master Literature in Visual Culture

Werk: Vertaler Engels

Favoriete band/artiest: YUNGBLUD

Serietip: The Alienist (Netflix)

Grootste inspiratiebron: Rick Riordan. YA schrijver die vooral schrijft vanuit de drang voor meer inclusiviteit in Young Adult boeken. Een nobel streven waardoor ik hem altijd heb gerespecteerd als schrijver.

Death row meal: Spare Ribs 100% 

Hoe beïnvloedt je studie Engelse Taal en Cultuur jouw schrijfstijl en de inhoud van je artikelen?
Ik schrijf veel over videogames, wat niet zozeer wordt beïnvloed door mijn studie. Maar omdat schrijven een groot onderdeel is van het studeren van Engels merk ik wel dat ik vaak Engelse woorden en uitdrukkingen wil gebruiken, gewoon omdat het voor mij natuurlijker overkomt. 

Welk Engels werk vind je dat iedereen moet hebben gelezen?
Met het risico om extreem cliché te klinken ga ik zeggen The Bell Jar van Sylvia Plath. Ik heb er oprecht spijt van dat ik het zo laat heb gelezen. 

Beste keer uit eten ooit?
Op vakantie met mijn familie. Het was in een Aziatisch restaurant op Cyprus. Hoewel het eten niet zo zeer het allerbeste was dat ik ooit heb gehad (maar ook zeker niet om je neus voor op te trekken), was het op de een of andere manier een van de gezelligste avondjes uit eten die ik ooit heb meegemaakt. Ik herinner me nog dat die avond de tranen over mijn wangen liepen van het lachen.

Benieuwd geworden? Alle stukken van Emma vind je hier.

13 Shares:
You May Also Like
Lees verhaal

Even voorstellen… Jayne Keizer

Tijd om de (hoofd)redactie van enClave aan jullie voor te stellen! Dit keer: Jayne Keizer over Caravaggio, Alias Grace, en waarom je Mona Lisa van Da Vinci van je bucket list kunt schrappen.