Een leuke feelgood retro film, die zich afspeelt aan de Côte d’Azur. Francis Bartek, een rijke selfmade zakenman uit Monaco, wiens vrouw jaren geleden is overleden, heeft als alleenstaande vader zijn drie kinderen moeten opvoeden. Vader was niet vaak thuis, maar aan geld geen gebrek; dus de kinderen zijn superverwend.

Stella vult haar leven met shoppen en deelt dat met haar volgers op social media. Uiteraard met de creditcard van pa. Dat Alexandre nog op school zit, komt door een dealtje van zijn vader met de directeur. Huiswerk laat hij maken door klasgenoten terwijl hij ondertussen het bed deelt met hun moeders. Dat doet hij ook met de echtgenote van die directeur. Philippe werkt wel in het bedrijf van vaderlief, maar komt daar alleen maar met onnutte ideeën op de proppen zoals nieuwe schoenen laten inlopen door iemand anders, zodat je geen last van je eigen voeten krijgt.

Op het zeer uitbundige verjaardagsfeest van Stella loopt alles mis. Philippe, die een belangrijke brief naar Avignon moest brengen, zet het met een paar vrienden op een zuipen en mist het feest. Alexandre wordt op het feest door de schooldirecteur betrapt met zijn vrouw. En hij heeft ook nog de dochters van de directeur verleid. Stella blijkt zich te willen verloven met de Argentijnse gelukszoeker Juan Carlos, die overduidelijk uit is op het geld van papa.
Bartek krijgt door de opeenstapeling van tegenslagen een hartaanval en belandt in het ziekenhuis. Zelfs daar blijven de kinderen zich gedragen als super verwende etterbakjes.

Dan is het genoeg voor Bartek. Samen met zijn businessvriend bedenkt hij een plan om zijn kinderen een lesje te leren. Ze spelen dat de belastingdienst achter hem aan zit vanwege fraude. Hun villa wordt bestormd voor een huiszoeking. Bartek vlucht met zijn kinderen naar een vervallen huis in de buurt van Marseille. Creditkaarten werken niet meer en ze hebben geen eten. Brood met olijfolie als avondmaal. De kinderen moeten dus op zoek gaan naar werk om eten te kunnen kopen. De confrontaties met de echte wereld liggen voor de hand. Alexandre wordt bouwvakker, Stella gaat als serveerster werken en Philippe gaat op pad met een fietstaxi.
Het ruige straatleven van Marseille wordt aangestipt maar wordt niet echt dreigend.

Uiteindelijk komt alles goed. Het is een feelgoodmovie dus de kinderen hebben een levenslesje geleerd, maar de vader natuurlijk ook. Er is ook ruimte voor wat voorzichtige romantiek. Blijf even kijken tot de aftiteling is afgelopen.

Een aardige film met een paar goede grappen. Met veel lol gespeeld. Het plot is niet heel verrassend.
Huub Bexkens
______________________________________________________________________________________________
Filmhuis PX : woensdag 1 juni 2022

1 Shares:
You May Also Like