Vlak voor de première van het tweede seizoen van Euphoria postte leading actress Zendaya een post waarin ze benadrukte dat de serie bedoeld is voor een volwassen publiek, en niet zonder reden. De serie begint het jaar met een spectaculaire aflevering die alle verwachtingen van fans te boven ging, met hoeveelheden seks, drugs en rock ‘n roll waar je u tegen zegt. 

Voor degenen die niet bekend zijn met de serie: denk SKAM, maar dan met heel veel drugs. Het is een serie over identiteit en relaties en geeft een rauw verhaal op een prachtig cinematografische manier weer. Zendaya kennen we allemaal van haar Disneydagen in Shake it Up, maar inmiddels ook van haar rol als MJ in Spider-man en van bioscoophit Dune. In Euphoria speelt ze de drugsverslaafde Rue, die naast het afkicken van drugs ook nog eens een verwarrende verliefdheid aan haar hoofd heeft, bovenop al het gebruikelijke drama dat zich op de middelbare school afspeelt. 

Fans hopen al sinds de finale van seizoen 1, die inmiddels meer dan 2 jaar geleden is uitgezonden, op meer scènes met bijrollen Fez en Lexi, en de makers hebben niet teleurgesteld. Seizoen 2 opent met het verhaal van Fez, hoe hij en zijn minderjarige compagnon in de drugswereld beland zijn en waarom hij voor zijn bedlegerige oma zorgt. Ook op Lexi wordt een spotlight gezet, en op het nieuwjaarsfeestje waar het grootste deel van de aflevering zich afspeelt komt haar intellect naar boven in interessante gesprekken met Fez.

Over Fez en Lexi gesproken: een duo dat niet veel samen te zien was in het eerste seizoen. Zo zijn er meerdere onverwachte tweetallen in deze eerste aflevering. Dat Kat en Jules vriendinnen waren wisten we al, maar op het nieuwjaarsfeestje lijken ze vrijwel de hele avond samen door te brengen. Rue leert een nieuw personage kennen en doopt hem om tot haar ‘new favourite person’. Het meest verrassend was toch wel dat Cassie op een gegeven moment in de auto zit bij Nate – maar daar ga ik verder niks over verklappen. 

Wederom is ook de manier waarop het verhaal in beeld wordt gebracht wonderbaarlijk. De extravagante outfits, de camera die door het feestje pant en de afzonderlijke verhaallijnen verbindt, de theatrale belichting, het is er allemaal. Richting middernacht worden alle personages individueel kort in slow-motion overbelicht, alsof iemand polaroidfoto’s van hen maakt van de situaties waarin zij zich op dat moment bevinden. Voor een nieuwjaarsfeestje zou je een spectaculaire scène met vuurwerk verwachten, maar die hebben we in seizoen 1 al op de kermis gehad, en de makers van Euphoria herhalen geen enkel trucje twee keer. 

Euphoria knalde het nieuwe jaar in met een banger van een aflevering. Waar de rest van het seizoen ons gaat brengen en hoe dit op de twee bonusafleveringen van vorig jaar aansluit is nog een raadsel, maar de toon is in ieder geval gezet: het tweede seizoen van Euphoria was het wachten waard. 

0 Shares:
You May Also Like
Lees verhaal

Nomadland (2020)

Drievoudig Oscarwinnaar "Nomadland" is een film over het project "Amerika", met een diepe en doorvoelde empathische boodschap.