Leeftijd: 19

Studie: VWO, begin aankomend schooljaar aan Crossmedia Design aan de AKI

Werk: Medewerker welzijn in de ouderenzorg

Favoriete artiest: Jon Bellion

Serietip: Please Like Me

Grootste inspiratiebron: Influencer Sorelle Amore, omdat ze zo lekker haar eigen ding doet en je met haar posts aan het denken zet. 

Death row meal: Vegan sushi! 

Naast schrijfster voor enClave, ben je dit jaar nog eens gedebuteerd als regiseusse (Smak av Honning (2021)), hoe beïnvloeden het regisseren en het schrijven elkaar?
Het schrijven is niet zozeer beïnvloed door het regisseren, maar de manier waarop ik naar films en eigenlijk alle kunst kijk wel. Ik weet nu hoeveel werk er in het maken van een film zit en daardoor besef ik nu bij alles wat door mensen gemaakt is dat iemand het heeft bedacht en uitgewerkt en hoeveel tijd en moeite dat gekost moet hebben. Ook al vind ik iets misschien niet zo mooi, kan ik het nu alsnog waarderen omdat ik de moeite die er achter zit zie. 

Wat is je grootste miskoop ooit in een tweedehands winkel?
In de Episode in Amsterdam heb ik een keer een mintgroen topje gekocht waar een vlekje op zat. Ik had ook net een vlinderbroche gekocht, dus ik dacht: die draag ik wel over dat vlekje heen. Uiteindelijk heb ik dat topje maar één of twee keer gedragen – ik had toch minder vaak zin om die broche erbij te dragen dan ik had ingeschat, haha. Daarbij is Episode ook nog eens vrij duur, dus ik heb er wel van geleerd: voor een shirt met een vlek erop ga ik echt geen 15 euro meer betalen. 

Welke musical zou ieder weldenkend mens minstens 1 keer moeten hebben gezien?
Dat is uiteraard dé musical van de 21ste eeuw: Hamilton. Ook al moet ik toegeven dat ik hem ook pas heb gezien toen ‘ie vorig jaar op Disney+ verscheen, het is wel gewoon een meesterwerk dat iedereen moet kennen. Het zit zo bizar goed in elkaar. 

Benieuwd geworden? Alle stukken van Madelief vind je hier.

0 Shares:
You May Also Like
Lees verhaal

Even voorstellen… Roy de Smet

Tijd om de redactie van enClave aan jullie voor te stellen! Dit keer: Roy de Smet over muziekrecensies, het nummer dat ie zelf had willen schrijven, en de vijf platen die hij meeneemt naar een onbewoond eiland.
Lees verhaal

Even voorstellen… Inge Smit

Tijd om de redactie van enClave aan jullie voor te stellen! Dit keer: Inge Smit over haar fascinatie voor het lugubere, pesto lasagne aan het Luganomeer, en tweedehands kleding.
Lees verhaal

Even voorstellen… Emma Steur

Tijd om de redactie van enClave aan jullie voor te stellen! Dit keer: Emma Steur over haar voorliefde voor games en Engelse literatuur, en waarom iedereen Sylvia Plath zou moeten lezen.