Leeftijd: 21 jaar chaos

Studie: Fine Arts aan de HKU 

Favoriete band/artiest: Dat zijn er veel! Denk ik… Stiekem luister ik echt super veel ouwelullenmuziek, maar ook heel veel andere muziek. Gewoon veel, haha. Hier is een lijstje met laatst afgespeelde artiesten/bands die ik allemaal goed vind: Klein Orkest, Big Ups, 7Horse, Mad Season, Cornelis Vreeswijk, Lou Reed, Rodriguez, Joan Baez, Captain Beefheart, The Doors… En nog veel meer. Conclusie: ik heb geen favoriet, hiërarchie is kut. Voor elke vibe is een plaat.

Serietip: Ik kijk geen series, vroeger alleen Avatar.

Grootste inspiratiebron: Dat is geheim.

Death row meal: Aardbeien met slagroom en een mimosa cocktail. Als ze dat niet hebben wordt het een flip met grilworst.

Een groot deel van je stukken zijn interviews (met Rebekka Timmer, Elzo Durt), hoe bereid je je voor op een interview?
Tot nu toe heb ik alleen mensen geïnterviewd waar ik zelf toch al wel enigszins in geïnteresseerd was, dat maakt het natuurlijk wel makkelijker. Meestal lees ik me snel nog even in. Met Rebekka had ik een gesprek van een uur! Dat was ook gewoon heel gezellig. Bij Elzo was het iets anders en ging het via mail, daarvoor moest ik ook vragen vertalen. En als ik niks weet, vraag ik aan vrienden wat zij nou graag zouden willen weten. 

Slechtste interviewvraag die iemand maar kan stellen? 
Aan mij of in het algemeen? Ik denk “Wie heb je liever? Je vader of je moeder?”. Dat is altijd een slechte vraag. Of nee wacht! Elke vraag over dingen waar iemand niets aan kan doen! Dat is ook heel slecht. Trouwens, die vorige vraag! Wat een stomme vraag, haha

Wie ter wereld zou je het allerliefste willen interviewen?
Keith Richards! Al is het alleen om te checken of hij niet opgezet is. De rest op het lijstje is helaas al dood. Of nee, ehh Nick Cave! Of m’n pa en ma, maar dan op zo’n manier dat ze niet zien dat ik het ben. 

Naast schrijfster voor enClave ben je ook kunstenares. Waar kunnen we je kunst vinden, kopen, en/of steunen?
Ik heb nog niet echt een website, dat moet ik eigenlijk wel gaan regelen. Af en toe post ik een aantal dingen op Facebook of Instagram. Bij interesse kunnen mensen altijd een privéberichtje sturen.

Benieuwd geworden? Alle stukken van Donna vind je hier.

0 Shares:
You May Also Like
Lees verhaal

Even voorstellen… Emma Steur

Tijd om de redactie van enClave aan jullie voor te stellen! Dit keer: Emma Steur over haar voorliefde voor games en Engelse literatuur, en waarom iedereen Sylvia Plath zou moeten lezen.
Lees verhaal

Even voorstellen… Roy de Smet

Tijd om de redactie van enClave aan jullie voor te stellen! Dit keer: Roy de Smet over muziekrecensies, het nummer dat ie zelf had willen schrijven, en de vijf platen die hij meeneemt naar een onbewoond eiland.
Lees verhaal

Even voorstellen… Jayne Keizer

Tijd om de (hoofd)redactie van enClave aan jullie voor te stellen! Dit keer: Jayne Keizer over Caravaggio, Alias Grace, en waarom je Mona Lisa van Da Vinci van je bucket list kunt schrappen.