Sandra is het hart en de ziel van enClave, en bovendien de linker- en rechterhand, vrouw, en het geheime wapen van hoofdredacteur en enClave-bedenker Marcel Tuyp.

Studie: Schoevers

Werk: Secretaresse Advocatenkantoor Amsterdam

Favoriete band: Måneskin, komt door mijn dochter Tess (8 jaar), zij is daar helemaal weg van. Kijkt alles wat er te vinden is op TikTok en YouTube en ik doe lekker mee. Ben heel benieuwd naar alles wat zij (en ik) nog gaat ontdekken.

Serietip: Normal People (naar boek van Sally Rooney) te zien op Hulu, BCC en NPO3 (VPRO). Alsof ik een klap in mijn gezicht had gekregen. De scenes zijn heel dicht op de huid gefilmd en dat geeft de serie een hele intieme sfeer. Een absolute must see wat mij betreft.

Favoriete website: www.the-talks.com. Een digitaal magazine dat wekelijks interviews publiceert met mensen uit de wereld van de sport, kunst & cultuur. Prachtig vormgegeven.

Grootste inspiratiebron: Daar ben ik niet zo mee bezig, ik denk dat er meerdere mensen zijn die je kunnen inspireren op verschillende tijden en onderdelen in je leven.

Death row meal: Koolrabi met een gehaktbal (stekeraipe) en biefstukjus van mijn moeder, ik denk dat je op dat moment wel wat comfort food kunt gebruiken.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om enClave te starten?
Marcel liep al een tijd met het idee en wilde dit graag realiseren. Ik ben meer iemand van achter de schermen. Het heeft even geduurd voordat we het huidige team bij elkaar hadden, maar compleet is het nog niet. Een mooie groep jonge (en wat oudere) mensen die hun inzichten, ideeën en smaak inzake kunst en cultuur delen en beargumenteren.

Wat hoop je dat enClave kan betekenen voor de gemeente Edam-Volendam?
Ik hoop dat enClave een plek wordt waar jonge mensen hun stem en mening kunnen laten horen. Een frisse kijk op de wereld en ons dorp Volendam. Een plek waar ze onderwerpen aan de kaak kunnen stellen. Maar ook een plek waar ze hun liefde voor bijvoorbeeld muziek, cabaret, theater, literatuur of films kunnen delen en onderbouwen. Overigens blijven wij op zoek naar mensen die bijdragen willen leveren. Ook gastschrijvers zijn van harte welkom!

Wat is de slechtste film aller tijden?
Home Alone (1,2,3,4,5,6,7,8) 

Benieuwd geworden? Alle stukken van Sandra vind je hier.

1 Shares:
You May Also Like
Lees verhaal

Noem mij geen meisje

Madelief Mühren gaat dieper in op het woord 'meisje', waarom ze het op zijn zachtst gezegd stom vindt om meisje genoemd te worden, en wat de oplossing voor dit probleem is.
Lees verhaal

Even voorstellen… Inge Smit

Tijd om de redactie van enClave aan jullie voor te stellen! Dit keer: Inge Smit over haar fascinatie voor het lugubere, pesto lasagne aan het Luganomeer, en tweedehands kleding.