Zou het al erfgoed zijn? Het is 40 jaar oud en hiermee een van de oudste festivals van Nederland, in ieder geval het oudste familiefestival van Nederland. Ik heb het over ons eigen Singelfestival Edam.

Liefhebbers uit de omgeving missen geen editie. De sfeer, de aankleding, de gezelligheid, de curiosa, de straattheaterelementen en natuurlijk dat nieuwe opkomende talent dat je er ieder jaar ziet. Desalniettemin is het festival groot geworden door gewoon heel klein te blijven. 

Zelf heb ik het genoegen sinds 2005 mijn steentje bij te mogen dragen aan het festival. Van sjouwer, tot meebouwer, tot ondersteuning in de productie, bestuurslid en ondersteuning bij de programmering. Dat programma is ieder jaar een puzzel die mijn vrouw Bianca Vos als hoofdprogrammeur met haar fingerspitzengefühl en ervaring geweldig weet samen te stellen.

En de line-up van deze 40e editie mag er zijn. Godsiemijne. 

Ik licht graag toe met een voorproefje eerste namen op basis waarvan je je kaartje al zou kunnen bestellen.

TICKETLINK 

https://bit.ly/3IrVsNI

Son Mieux 

Wat ons betreft dé Nederlandse band van dit moment. Son Mieux brengt dansbare popnummers met een emotioneel en persoonlijk verhaal. Heerlijke hooks, herkenbare refreinen, een vleugje folk en een elektronische onderlaag; Son Mieux weet het naadloos samen te brengen in een show die zacht gezegd overweldigt. Aarzel niet en laat deze ongekend talentvolle Haagse groep onder leiding van Camiel Meiresonne over je heen walsen. 

Yin Yin 

Ongetwijfeld een van Nederlands leukste bands. Yin Yin maakt psychedelische funk met elektronische space sounds. Exotisch, broeierig, dansbaar. Dat wordt zweten op het Singelfestival. Of zoals de band zelf zegt ‘geil bleiben auf Singelfestival Edam’! 

Lorem Ipsum 

Wat dacht je zelf? Te gekke alternatieve band uit Volendam die geïnspireerd door geweldenaars als The Smiths, PJ Harvey, Strokes, Blur en The Clash zelf uitermate lekkere rafelige catchy muziek maken. En het gaat ze geweldig voor de wind: van playlist features door Kink FM, IndieXL en Strap Originals (label van Pete Doherty van the Libertines) tot aan airplay in Australië, op Pinguin Radio en het winnen van de 3FM Trending Talent wedstrijd. Dat de band inmiddels ook geselecteerd is voor de Amsterdamse Popprijs van 2022 mag geen verrassing heten. Must-see talent op Singelfestival 2022 dus!

Bob uit Zuid (dank aan Frank van de Berg voor het tippen!)

Gitaren, synths, drums en teksten over karpervissen, schrijvers, een eigen fabriek in het Ruhrgebied en Café de Bok. Bob Uit Zuid is een hiphopmuzikant, maar doet niet aan playback dus live speelt hij gewoon lekker met een band. 

NAFT 

NAFT staat voor blazers die blazen, drummers die drummen en juichers die juichen. Deze groep laat elk feestje draaien, laaien, ontploffen. NAFT blaft en likt aanstekelijk in je oorschelp met een eigenzinnige mix van house, techno en de betere beats. NAFT + Singelfestival = dansen tot je moe bent. 

DJ St. Paul 
DJ St. Paul gelooft niet in genres. Zijn sets zijn breder dan de dijbenen van Fredericus van Utrecht. Al jaren giet hij als een alchemist decennia aan popmuziek om tot één vloeiende mix. Eclectisch en kleurrijk dus. Of het dikke hits, obscure nuggets, piepjonge tracks of diepgrijze classics zijn: St. Paul’s your man. 

Oh je hebt je kaartje al lezende weg besteld? Mooi zo.
Tot op het Singelfestival! 

Vrijwilliger worden? 
Ben jij jong, hou je van muziek en wil je ook graag in de organisatie van dit geweldige festival mee helpen? 

Meld je dan aan via bianca@cbwedamvolendam.nl

0 Shares:
You May Also Like
Lees verhaal

Lorem Ipsum

De term ‘indie’ wordt te pas en te onpas gebruikt om een bepaalde stijl aan te duiden, maar Lorem Ipsum is een indieband in de ware betekenis van het woord: onafhankelijk (independent).
Lees verhaal

Katy Kirby – ‘Cool Dry Place’

Tijdens een heftige regenbui dit voorjaar ontdekte Roy de Smet deze fijne Cool Dry Place. In 28 minuten en een paar seconden komen de meest uiteenlopende onderwerpen voorbij, verspreid over 9 liedjes. Katy Kirby verovert je hart met haar aanstekelijke popmelodieën, poëtische teksten en loepzuivere kopstem.