Een film met Figaro erin belooft natuurlijk veel romantische verwikkelingen. Voor iemand die niets van opera weet, lijkt deze film me een goede binnenkomer. Stukken uit een aantal bekende opera’s zoals Don Giovanni, Romeo en Juliet, Carmen, natuurlijk Le Nozze di Figaro en zelfs Twinkle Twinkle Little Star worden gezongen. Alles heel aanstekelijk gefilmd. Als je wel een operakenner bent, moet je het doen met het romantische verhaal waarin ook een aantal komische scenes zitten.

Een vraag waar jongeren vaak mee worstelen als ze na de middelbare school een opleiding moeten kiezen zeker als je meerdere grote talenten hebt. Je kunt je verstand volgen en een gegarandeerde succesvolle maatschappelijke carrière hebben of je kunt je hart volgen en proberen te slagen als voetballer, tennisser of zanger. Vaak krijg je meer spijt van een poging die je niet waagt dan van een poging die niet lukt.

Millie is een succesvolle fund manager. In een impuls laat ze een promotie schieten om te proberen haar jeugddroom uit te laten komen door operazangeres te worden. Haar collega’s en haar vriend in verbijstering achter latend.

Ze gaat een jaar les nemen in de Schotse Hooglanden bij toplerares Meghan (Joan Lumley, bekend van Absolutely Fabulous) een echte bitch. Haar lesmethode is erg grof. Doet je een beetje denken aan de manier waarop jonge turntalentjes vernederd en afgebeuld werden. Meghan neemt haar aan omdat ze geld nodig heeft. Millie wil in een jaar zo goed worden dat ze de zangwedstrijd the singer of renown kan winnen. De winnaar krijgt dan namelijk een contract bij een operagezelschap. Meghan heeft nog een student Max, die al twee keer net de finale heeft verloren. Die is natuurlijk jaloers en probeert de lessen van Millie dan ook aanvankelijk te saboteren.

In het dorpje waar Meghan woont is maar één hotel/pub: The filthy pig . Max is daar schoonmaker en kok. De uitbater en vaste gasten leven hartstochtelijk met beide kandidaten mee. Je voelt meteen welke romance er in het verschiet ligt en er volgen natuurlijk een aantal verwikkelingen. Haar vriendje komt bijvoorbeeld tegen de afspraak in op bezoek, net als Max en Millie een liefdesduet instuderen.

Er volgen een aantal zangwedstrijden waar Millie de sterren van de hemel zingt en uiteindelijk de grote finale in Londen. Ondertussen ben je ook gaan meeleven met Max. De spanning stijgt als de finale nadert. Wie zal de finale winnen? En wordt het nog wat tussen Max en Millie. Om daar achter te komen moet je naar de film gaan.

Een onderhoudende romantische komedie.
Huub Bexkens
______________________________________________________________________________________________
Filmhuis PX : woensdag 28 september 2022

0 Shares:
You May Also Like
Lees verhaal

Classics Review: Citizen Kane (1941)

Het meesterwerk presenteert zichzelf als een geïsoleerde tour de force, een Goddelijk geschenk tussen de aardse creaties van haar tijdgenoten. In die zin is Citizen Kane voor de cinematografie wat de Mona Lisa is voor de schilderkunst.
Lees verhaal

ENCANTO: laten we het hebben over Bruno

Het derde artikel in de serie over het oeuvre van Lin-Manuel Miranda door Madelief Mühren: "Sinds 2013 is Let It Go het populairste Disneynummer geweest, maar daar is dit jaar verandering in gekomen. We Don't Talk About Bruno uit Encanto staat op nummer 4 in de Billboard Top 100, geschreven door niemand minder dan muzikaal genie Lin-Manuel Miranda."