Leeftijd: 19

Studie: Commerciële economie, International Events Music & Entertainment Studies

Favoriete band: COIN en The 1975

Serietip: Derry Girls

Grootste inspiratiebron: Harry Styles

Death row meal: Broccoli

Je bent groot muziekfan, groot fan van Harry Styles, en hebt zelfs op het Eurovisie Songfestival gewerkt. Wat is jouw top van 3 van de beste concerten die je ooit hebt bezocht?
1. The 1975 in januari 2019 in Glasgow, Schotland. Ik was net 17 en ging alleen richting Schotland om een vriendin op te zoeken. Schotse mensen hebben hun eigen chant die ze gebruiken bij een encore net voor de beat dropt, dat moet je een keer in je leven meemaken. Ik heb The 1975 zes keer live gezien, maar het publiek was in Schotland veruit het beste.

2. Harry Styles in november 2017, waarbij ik als 15 jarige stiekem om 4 uur in de ochtend het huis uit ben geglipt en gespijbeld om in de rij te kunnen zitten. Dat was het 100% waard.

3. Paramore in januari 2018. Geen achtergrondverhaal hierbij, dit was gewoon steen goed.

Hoe kan muziek helpen om mensen verdraagzamer te maken?
Zoals Duncan Laurence ooit zei: “Music First”. Je kan misschien niet iedere taal op aarde verstaan, maar emotie in muziek spreekt zoveel meer dan een taal kan overbrengen. Muziek brengt mensen samen en zorgt voor een gezamenlijke beleving, dat vind ik ook het mooie aan live evenementen. 

Beste Songfestival nummer aller tijden?
“Zitti e buoni” – Måneskin (misschien ben ik hier iets te partijdig voor geworden)

Slechtste Songfestival nummer aller tijden?
“Sister” – S!sters (Duitsland, 2019)

Benieuwd geworden? Alle stukken van Esmee vind je hier.

0 Shares:
You May Also Like
Lees verhaal

Even voorstellen… Chris Visser

Tijd om de redactie van enClave aan jullie voor te stellen! Dit keer: Chris Visser over broodjes shoarma met patat, menstruatie en coming outs, en droomvakanties met een beroemdheid.
Lees verhaal

Even voorstellen… Jayne Keizer

Tijd om de (hoofd)redactie van enClave aan jullie voor te stellen! Dit keer: Jayne Keizer over Caravaggio, Alias Grace, en waarom je Mona Lisa van Da Vinci van je bucket list kunt schrappen.