Leeftijd: 19 

Studie: Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Breitner Academie

Werk: Verkoopmedewerkster bij Bakkerij van Pooij en barmedewerkster bij PX

Favoriete band: Dit verschilt heel vaak, maar het is op het moment The 1975 of Waterparks. Mijn favoriete artiest is waarschijnlijk Declan McKenna (als je dit over een maand aan mij vraagt geef ik waarschijnlijk een heel ander antwoord).

Serietip: Atypical!! Er is laatst een nieuw seizoen opgezet dus veel kijkplezier 😉

Grootste inspiratiebron: Ik laat mij overal inspireren, dus ik heb niet echt een antwoord op deze vraag.

Death row meal: Iets van pasta. Met voorkeur de Pesto Lasagne van het familierestaurantje Il Crotto del Lago aan het Luganomeer in Italië. Andere pasta’s zijn ook goed hoor. Alles is trouwens goed, zolang ik maar iets te eten krijg. ☺

Inge, je schrijft in een van je artikelen over de Zodiac Killer, en weer in een ander artikel over The Vanishing at the Cecil Hotel. Heb je een fascinatie voor het lugubere?

Dat zou je wel kunnen zeggen, haha. Ik heb al sinds ik mij kan herinneren een obsessie met de feestdag Halloween, hoewel dat in Nederland helemaal niet zo groot is. Vanzelf ben ik een beetje in die wereld gerold en gefascineerd geraakt met allemaal creepy en lugubere dingen. Je zou kunnen zeggen dat ik hou van dingen die een beetje disturbing zijn.

Ik was niet van plan om een soort rode draad te vormen in mijn artikelen, maar dat is per ongeluk gebeurd. Ik zal proberen om over andere dingen te schrijven, maar ik blijf toch wel dicht bij mijn interesses, wat dus duidelijk luguber is hahahah. 

In je artikel “Naakt voor het milieu?” schrijf je het volgende: “Over het algemeen weten we wel wat er fout is aan deze industrie, maar de vraag is of we met deze kennis ook wat doen.” Waar zou je echt nooit je kleren halen?

Oei, dit vind ik een lastige vraag. Ik zou zeggen websites zoals Shein of AliExpress, maar ik moet bekennen dat ik daar wel eens wat heb besteld. Ik ga niet de vinger wijzen naar dit soort websites, maar ik ben wel van mening dat je beter kleding kan kopen die je langer aantrekt dan dat het trendy is. 

Waar moeten we wel onze kleren halen?

Ik zou zeggen probeer er op te letten of je het koopt omdat het nu trendy is of dat je het echt wilt hebben omdat je het mooi vindt. Ik heb laatst een YouTube-video bekeken (Tiktok is kind of bad for fashion van Mina Le) die hier best wel op inspeelt en goed uitlegt hoe fashiontrends werken en hoe websites zoals Shein daar mee omgaan. Verder zou je ook bij tweedehands winkels kunnen kijken, maar ik heb daar zelf niet veel succes mee altijd. Ik investeer liever in kledingstukken die lang meegaan en die iets meer ‘basic’ zijn, waardoor je ze met andere kledingstukken kan combineren. 

Waar gaat je volgende artikel over?

Ik luister op het moment een podcast van YouTuber Emma Chamberlain waar ik heel erg mee kan relateren, dus ik denk dat daar nog wel een artikeltje over komt binnenkort. Misschien iets over een seriemoordenaar, je weet maar nooit.

Benieuwd geworden? Alle stukken van Inge vind je hier.

De Youtube video waar ik het over had:

5 Shares:
You May Also Like
Lees verhaal

Even voorstellen… Emma Steur

Tijd om de redactie van enClave aan jullie voor te stellen! Dit keer: Emma Steur over haar voorliefde voor games en Engelse literatuur, en waarom iedereen Sylvia Plath zou moeten lezen.
Lees verhaal

Even voorstellen… Chris Visser

Tijd om de redactie van enClave aan jullie voor te stellen! Dit keer: Chris Visser over broodjes shoarma met patat, menstruatie en coming outs, en droomvakanties met een beroemdheid.